Jäsenkirje 2/2016                                                       8.6.2016

Kirkonkylän uimarantaa on niitetty useina kesinä yhdistyksen tuella

1 Kesä 2016 alkamassa

Tulevan kesän säätä emme lähde ennustamaan…

Kalastus hoitaa osaltaan järveä ja kuuluu toivottavasti yhä useamman kesäsammattilaisen aktiviteetteihin. Muistutamme tässä kirjeessä vielä Weke katiskan lainaamisesta sekä muuttuneesta kalastuslaista.

LUVY:n kotisivulta tai uusilta vesisivuilta löytyy lisätietoa Kirmusjärvestä kuten Sammatin muistakin järvistä. Kts. www.vesientila.fi

Hauskaa ja opettavaista järvenkunnostuspeliä kannattaa käydä kokeilemassa: www.pelastajarvi.fi

Kosteikkohanke edistyy. Yhdistys on hakenut alustavia kaivuu-urakkatarjouksia sekä laatinut maanomistajien kanssa sopimuksia. Alustavat tarjoukset ja sopimukset tulevat avustushakemuksen liitteeksi. Jos avustusta saadaan, tavoitteena on tarkentaa kosteikkosuunnitelmia syksyllä 2016 ja aloittaa toteutus kevättalvella 2017.

Järven vedenkorkeutta tarkkaillaan ja tutkitaan mm. Myllykylänlahden ja –ojan mahdollisia kunnostustarpeita. Järvi jäätyi menneenä talvena 1.1.2016 ja aukesi 8.4.2016. Veden korkeus vaihtelu on ollut varsin suurta. Syyskuun lopussa 2015 korkeus oli 54,36 eli 3 cm alle karttakorkeuden merenpinnasta. Helmikuun 12. päivänä korkeus oli 54,74 eli 35 cm yli karttakorkeuden ja toukokuun lopussa korkeus oli 54,50 eli 11 cm yli karttakorkeuden. 

2  Facebook ja kotisivut

Tule tykkäämään Facebook – sivuamme ja vierailemaan sivullamme. Sivuilla tapahtumia ja muuta tarpeelliseksi koettua. Tykkää ja jaa kutsua muille kirmusjärveläisille sekä ilmoittaudu osallistujaksi tapahtumiin. Osoite on: www.facebook.com/kirmusjarvi

Kotisivumme löytyvät edelleen www.kirmusjarvi.fi ja sinne tuomme tietoa tulevista tapahtumista ja sivuston kautta pystyt päivittämään omia tietojasi. 

3 Tulevia tapahtumia

Kalakesä avataan teematoripäivänä la 11.6.2016 Sammatin torilla klo 9-12. Kalakuvakilpailun julkistaminen ja infoa kalastamisesta sekä Sammatin järviyhdistyksistä.

Vuosikokous la 6.8.2016 ennen Järvipäiviä Sampaalassa klo 11

Sammatin Järvipäivät la 6.8.2016 klo 12-15 Sampaalassa – Teemana ”Yhdessä puhtaampaa” – keinoja Sammatin järvien suojelemiseksi

Järvipäivillä on luvassa uudistunutta ohjelmaa ja hyviä perinteitä. Tänä vuonna on luvassa mielenkiintoinen Sammatin järvien suojeluyhdistysten paneeli, jossa käsitellään erilaisia järvien suojelun keinoja. Asiaa pohjustaa Juha-Pekka Vähä Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:stä, joka on toiminut mm Hiidenveden kunnostushankkeen hankepäällikkönä 2012 – 2015.

Vihreät puolueen puheenjohtaja ja edellisen hallituksen ympäristöministeri Ville Niinistö tulee pitämään tilannekatsauksen tämän hetkisistä ajankohtaisista ympäristöasioista. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Lisää tietoa luettavissa Facebook sivuiltamme ja kotisivuiltamme. Tervetuloa! 

4 Lainaa Weke katiska ja puhdista Kirmusta

Kirmusjärven kalahoitoyhtymä tarjoaa järven kesäasukkaiden käyttöön kesäksi lainaksi Weke katiskoja. Toivomme mahdollisimman monen lainaavan katiskoja ja kalastavan Kirmusessa vaikkapa vain hoitokalastuksellisista syistä. Hoitokalastuksen saaliin voi hyödyntää ruuanlaitossa tai haudata maahan. Lisätietoja: Hannu Niemi, Leikkiläntie 341, 09220 Sammatti, 050 – 3017518. 

5 Kalastuslaki on muuttunut

Kalastuslaki on muuttunut 1.1.2016. Kalastonhoitomaksu on 39 €/vuosi, 12 €/7 vrk ja 5 €/vrk. Kalastonhoitomaksun maksavat 18-64 vuotiaat. Maksu ei koske pilkkijöitä ja mato-onkijoita. Pyydyskalastukseen ja ravustukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi vesialueen omistajan lupa. Lue lisää: www.eraluvat.fi; www.mmm.fi/kalastus; www.ahven.net/luvat; www.kalastusrajoitus.fi

6 Pyydysmerkkien myynti

Pyydysmerkkejä myydään Kahvila Tuuheikossa. Saaduilla maksuilla Kirmusjärven kalahoitoyhtymä hoitaa roskakalan poistoa ja suorittaa kalaistutuksia. Liitteenä pyydysmerkkien hinnasto ja karttakalastusalueista. 

7 Vesikasvuston poisto kesällä 2016

Olemme saaneet vesikasvuston poistajan kesälle 2016. Kasvuston leikkaus tapahtuu juhannusviikolla. Ilmoittautuminen Kalle Harjurannalle viikolla 24, puh 0400-862586. Niittokone niittää ensin ja kerää sitten jätteet rantaan. Toimii 0.50 m syvyisessä vedessä. 

8 Päivitä yhteystietosi nopeasti kotisivuilla

Jäsentietojen tarkistus ja sähköpostiosoite jäsenpostia varten.

Pyydämme ystävällisesti, että jäsenet päivittävät yhteystiedot kotisivujen palautelomakkeen kautta linkissä: http://www.kirmusjarvi.com/fi/Palaute/

Ole ystävällinen ja anna nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Tällä tavalla toivomme jäsenkirjeiden ja muiden tiedotteiden saavuttavan jäsenet nopeammin ja helpommin. Osoitetietoja emme luovuta ulkopuoliseen käyttöön. Olemme saaneet jo puolet jäsenistön postista lähetettyä s-postitse, näin säästämme postitus- ja painatuskuluissa! 

Aurinkoista kesää 2016 toivottaa

Kirmusjärven suojeluyhdistyksen hallitus