Jäsenkirje 1/2016                                         31.1.2016

1 Säästä ja vedenlaadusta

Kesäkuu 2015 oli viileä ja sateinen, helteitä saatiin odottaa elokuun puolelle. Kirmusjärven vedenlaatu on ollut hyvä – sinileväkukintoja ei ole juurikaan kesän aikana ollut. Matalilla lahdilla on tosin loppukesästä ilmoitettu hajuhaitoista. Näkösyvyys on ollut kohtalainen, n. metrin luokkaa. Kesällä otetut näytteet ovat ilmentäneet rehevyyttä, mutta happipitoisuus on ollut parempi kuin esimerkiksi kesällä 2014.

LUVY:n kotisivulta tai uusilta vesisivuilta löytyy lisätietoa Kirmusjärvestä kuten Sammatin muistakin järvistä. Kts.

www.vesientila.fi 

2 Toimintakertomusta vuodesta 2015

Kosteikkohanke eteni viime vuonna maanomistajille pidetyllä infotilaisuudella kesäkuussa. Tarkoituksena on hakea kahden kosteikon tarkempaan suunnitteluun sekä toteutukseen rahaa Ykkösakselin rahoituskaudelta 2015-2020.

Järvipäivät pidettiin elokuussa ja puhujina olivat nuoren polven edustajana lohjalainen kansanedustaja Joona Räsänen sekä kokeneempaa kaartia edustava yhdistysaktiivi Risto Piekka. Sammattilaiset järviyhdistykset esittäytyivät ja kertoivat omista kokemuksistaan, ongelmistaan ja tavoitteistaan järvien suojelussa.

Kalakesän 2015 valokuvakilpailuun osallistui monia hienoja otoksia. Parhaimmat palkittiin Järvipäivien yhteydessä.

Vesikasvillisuutta niitettiin useilta rannoilta kesän 2015 aikana. Yhdistys rahoitti kirkonkylän uimarannan kasvillisuuden niiton 

3 Toimintasuunnitelmaa vuodelle 2016

Tavoitteena on tarkentaa kosteikkojen suunnittelua sekä organisoida ensimmäisen kosteikon osalta toteutusta, kun hankesuunnitelma rahoituksineen on hyväksytty. Maanomistajien kanssa tullaan tekemään kiinteää yhteistyötä hankkeen edetessä.

Vuosikokouksessa 2015 esitettiin huoli Myllykylänlahden mataloitumisesta, Myllyojasta ja sen toimivuudesta. Hallitus tutkii asiaa ja kutsuu tarvittaessa asiantuntijoita paikalle.

Järvipäivät pidetään la 6.8.2016 Sampaalassa. Tavoitteena on suunnitella Järvipäivien sisältö ja teema yhteistyössä muiden sammattilaisten järviyhdistysten kanssa. Teematoripäiväksi ja kalakesän 2016 avajaispäiväksi on alustavasti sovittu la 11.6. Yhdistyksen vuosikokous pidetään Sampaalassa 6.8.2016 klo 11.

4  Facebook ja kotisivut

Yhdistyksellä on oma facebook-sivu. Sivuilla tapahtumia ja muuta tarpeelliseksi koettua. Tykkää ja jaa kutsua muille kirmusjärveläisille sekä ilmoittaudu osallistujaksi tapahtumiin. Osoite on: www.facebook.com/kirmusjarvi

Kotisivumme löytyvät edelleen www.kirmusjarvi.fi ja sinne tuomme tietoa tulevista tapahtumista ja sivuston kautta pystyt päivittämään omia tietojasi (lisätietoa kirjeen lopussa). 

5 Tulevia tapahtumia

Sammatin Järvipäivät la 6.8.2016 - tarkemmasta ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.

Kalakesä avataan teematoripäivänä la 11.6.2016 Sammatin torilla (alustava ajankohta). 

6 Lainaa Weke katiska ja puhdista Kirmusta

Kirmusjärven kalahoitoyhtymä tarjoaa järven kesäasukkaiden käyttöön kesäksi lainaksi Weke katiskoja. Toivomme mahdollisimman monen lainaavan katiskoja ja kalastavan Kirmusessa vaikkapa vain hoitokalastuksellisista syistä. Hoitokalastuksen saaliin voi hyödyntää ruuanlaitossa tai haudata maahan. Lisätietoja: Hannu Niemi, Leikkiläntie 341, 09220 Sammatti, 050 – 3017518. 

7 Kalastuslaki on muuttunut

Kalastuslaki on muuttunut 1.1.2016. Kalastonhoitomaksu on 39 €/vuosi, 12 €/7 vrk ja 5 €/vrk. Kalastonhoitomaksun maksavat 18-64 vuotiaat. Maksu ei koske pilkkijöitä ja mato-onkijoita. Pyydyskalastukseen ja ravustukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi vesialueen omistajan lupa. Lue lisää: www.eraluvat.fi; www.mmm.fi/kalastus; www.ahven.net/luvat; www.kalastusrajoitus.fi 

8 Päivitä yhteystietosi nopeasti kotisivuilla

Jäsentietojen tarkistus ja sähköpostiosoite jäsenpostia varten.

Pyydämme ystävällisesti, että jäsenet päivittävät yhteystiedot kotisivujen palautelomakkeen kautta linkissä: http://www.kirmusjarvi.com/fi/Palaute/

Ole ystävällinen ja anna nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Tällä tavalla toivomme jäsenkirjeiden ja muiden tiedotteiden saavuttavan jäsenet nopeammin ja helpommin. Osoitetietoja emme luovuta ulkopuoliseen käyttöön. 

Mukavaa alkanutta vuotta 2016 toivottaa

Kirmusjärven suojeluyhdistyksen hallitus (kaudella 2015-2016)

Jäsenmaksut 2016

Siirrymme uuteen toimintatapaan, jossa vuoden jäsenmaksu postitetaan heti alkuvuodesta. Mallilla parannamme kassatilannettamme. Tarvitsemme suurempaa kassaa, koska hankkeiden kustannukset maksetaan yleensä etupainoitteisesti ennen kuin yhdistys saa avustusrahat hankkeisiin. Ohessa on tilisiirto vuoden 2016 jäsenmaksun maksamista varten. Tilisiirtoon on merkitty jäsenkohtainen viitenumero jota toivotaan käytettävän suorituksen yhteydessä, maksuseurannan helpottamiseksi.